Marka : Tasarist
Sektör : Reklam - Pazarlama
Tarih : 02.12.2015

BASIN BÜLTENİ / TASARİST’İN MEALBOX TASARIMINA 4. ÖDÜL!

TASARİST’İN MEALBOX TASARIMINA 4. ÖDÜL!

Tasarist’in bol ödüllü tasarımı “MealBox” Asya Ambalaj Federasyonu (APF) tarafından düzenlenen ve “Asya’nın Ambalaj Oscar’ları” olarak bilinen AsiaStar 2015’ten de ödülle döndü.

Tasarist’in daha önce A’Design Award Winner 2015, World Packaging Organization WorldStar Winner 2015 ve Ambalaj Ay Yıldızları 2014 olmak üzere 1 ulusal, 2 uluslararası ödül almış olduğu tasarımı “MealBox”, 4. ödülünü Asya Ambalaj Federasyonu (APF) tarafından düzenlenen ve “Asya’nın Ambalaj Oscar’ları” olarak bilinen AsiaStar 2015’ten aldı.

Sadece Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda yetkinlik, bronz, gümüş ve altın derece alan ürünlerin katılma hakkı kazandığı AsiaStar 2015’e “Tüketici Ürünleri” kategorisinde “MealBox” tasarımı ile katılan Tasarist, bol ödüllü tasarımı “MealBox”a bir uluslararası ödül daha ekleyerek, tasarımındaki ödül sayısını 4'e yükseltti.

AsiaStar Ödülleri Hakkında

1967 yılında Tokyo'da kurulan Asya Ambalaj Federasyonu (APF), Asya-Pasifik ülkelerinin ambalaj sektöründeki en üst temsilcilerini bünyesinde barındırıyor. Avustralya, Bangladeş, Çin, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Malezya, Filipinler, Rusya, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Vietnam'daki Ambalaj Dernekleri ve Birlikleri'nin üye olduğu Asya Ambalaj Federasyonu'nda Türkiye'yi Ambalaj Sanayicileri Derneği temsil ediyor. APF tarafından her yıl verilen AsiaStar Ödülleri, ‘Asya'nın Ambalaj Oscar'ları olarak biliniyor. Toplam 196 başvurunun yapıldığı AsiaStar Yarışmasına bu yıl 2'nci kez katılan ve 18 ödül alan Türkiye, en fazla ödül alan 4'üncü ülke oldu. En fazla başvurunun olduğu 'Tüketici Ürünleri' kategorisinde ise Türkiye aldığı 12 ödülle, Hindistan'ın ardından en fazla ödül alan 2'nci ülke oldu.

Tasarist Hakkında

Tasarist, ambalaj tasarımı alanında uzmanlaşmış bir ajans. Telaffuzu insanlara biraz zor gelse de üstüne kafa yorarak konulmuş bir ismi var. “ist” son eki pek çok dilde eklendiği kelimeyi o işin ustası anlamına getiriyor. Bundan yola çıkarak ambalaj tasarımı tasarımın ustalık evresi ise, Tasarist de tasarımın ustası anlamına geliyor.

Ambalaj tasarımı, grafik tasarım, pazarlama alanlarında farklı farklı yerlerde deneyim biriktiren bir ekip 2011 yılında Tasarist’in çatısı altında bir araya geldi. Türkiye’nin en köklü ve güçlü markalarıyla yola çıkanTasarist, portföyüne Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Rusya pazarlarından yabancı markaları da dahil ettikten sonra, uluslararası markalar ile de başarılı işbirlikleri geliştirdi. Tasarist ambalaj tasarım projeleriyle bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görüldü. Tasarist’in yaratıcı yönetmeni Musa Çelik, dünyada sadece ödül almış başarılı tasarımcı ve markaların katıldığı DAC’de (Design Classification System) son 6 yılda yarışan en iyi 40 tasarımcıdan biri seçildi.

Genç tasarımcılarla çalışan, yeni müşterileri farklı çözümlerle şaşırtırken halihazırdaki tüketicileri koruyan, trendleri ve modayı takip eden Tasarist en büyük gücünü, ambalaj tasarımı konusundaki yetkinliğinden alıyor.